UiTM di hatiku
POSTED ON Tuesday, 12 May 2015 AT Tuesday, May 12, 2015 \\
assalamualaikum. tak lama lagi aku akan sambung belajar. dah habes yespiyem en.. haritu aku dapat panggilan temuduga untuk course ni di UiTM puncak perdana.. dan selepas hampir 3 minggu lepas temuduga tu.. akhirnya keluar la keputusan pemohonan UPU. dan aku berjaya masuk ke UiTM puncak perdana untuk course diploma Teknologi Kreatif (Teater)..

sebenarnya aku tak sangka pun aku akan dapat course ni.. sebab aku harap kan aku akan dapat course seni reka. dan kalau dapat course seni reka tu peluang untuk dapat UiTM seri iskandar tu tinggi. itu lah UiTM impian aku. serious teringin nak masuk situ. so bila dapat course memang aku tergelak gelak la.. bukannya aku tak minat.. tapi macam tak sangka sebab aku aku tak pengalaman pun en.. eksaited tu eksaited jugak.. tapi nervous la lebih.. hahaha.. tapi Alhamdulillah la aku dah dapat seorang kawan yang satu fakulti tapi dia amek course lain. kiteorang kenal dari twitter. bile dah borak borak tu baru aku tau rupanya dia penah jadi customer aku kat kedai fixi tu.. ahaha kecik sangat dunia ni.. harap harap la kat sana nanti akan dapat kawan yang best best.. dan tak sangka aku akan ada kawan satu sekolah kat sana nanti. adena. dia pun dapat course sama dengan aku.. hewhewhew.. 

dan aku happy sangat sebab ade kazen aku sorang ni tak dapat masuk U.. bukan la aku ni jahat sangat sampai suka tengok orang susah.. cuma aku memang tak suka kat diaorang satu family.. berlagak nak mampos.. dulu mak dia bukan main menyombong cakap abang aku ni bodoh menyusahkan mak bapak nak belajar tinggi tinggi.. sekarang tengok lah anak kau.. langsung tak dapat masuk U.. 


tapi agak sedih la sebab kawan kawan aku semua nya dapat jauh jauh.. dulu aku yang beriya iya nak jejauh.. sekali hah.. dalam geng aku ni aku, nurul dengan qila je yang tercampak kat dalam selangor ni lagi.. yang lain semua dah jauh.. hmm.. tulah nak jauh sangat.. sekali dapat yang dekat gila ni ha.. orang taknak jauh yang dapat jauh.. hmm.. tapi takpelah.. mungkin rezeki aku kat situ.. aku cuma berharap aku dapat buat yang terbaik sepanjang aku belajar kat sana.. lepas ni banyak lah benda yang kene uruskan.. wahh.. tak sabar nya nak dapat roommate.. classmate.. teammate.. hohoho.. aku sampai sini saje.. hewhewhew.. tata ~