jalan jalan carik jodoh
POSTED ON Wednesday, 3 December 2014 AT Wednesday, December 03, 2014 \\
assalamualaikummmm.. hey hey.. okay hari aku nak bercerita pasal trip aku ke Indonesia.. which is kampung aku jugak.. kampung belah ayah aku.. by the way aku baru habis spm semalam.. YEAHHH !! FREEDOOOOMMMMM !! hahahahah.. okay skip pasal tu.. hari ni aku pegi Indonesia.. saje balik bercuti lepas spm.. nak release tension kononnya la.. hahah.. okay sebelum tu first of all aku nak cakap TERIMA KASIH banyak banyak kat mak and abah sebab sposor trip aku ke sini.. hehehe.. 

okay sambung cerita.. semalam pukul 2.30 pagi along hantar aku dengan kak ngah ke KL Sentral sebab kiteorang naik bas dari situ ke KLIA2.. ade la dalam sejam.. lepas tu sampai KLIA2 kiteorang terus lepak kat tempat yang boleh baring baring tu.. sementara kak ngah tido jap.. aku gi la carik myNews.com sebab nak carik makan.. sebelum tu ade nampak.. lepas letak bag kat tempat lepak tu nak carik tak jumpa.. punya la aku sesat kat situ.. hahaha.. sesat kat KLIA2 weyh.. dah la fon tak bawak.. pastu bile dah jumpa terus aku grab maggie untuk makan time tu jugak.. lama gile tak makan maggie weyh.. hahaha.. pastu balik kat tempat lepak... pastu lepak jap sampai pukul 5.. then kiteorang gerak naik atas pegi hantar beg masuk kargo.. mase nak beratur tu boleh pulak aku terjumpa cikgu zaidi.. cikgu tuition fevret aku.. hahaha.. dia pun tekejut jumpa aku.. huhuhu.. then kiteorang turun balik lepak kat bawah.. baring kat kaki lima tu.. sampai pukul 6 gi carik air jap nak minum.. then pukul 7 aku masuk dalam departure hall.. mase nak scan bag tu.. abang keje kastam yang jaga computer tu tekejut "eh ade beruang l dalam ni.. macam macam la.. beruang pun nak scan jugak.. hahah " ye tau la aku bawak teddy bear besar nie.. hahahah.. then aku pun gerak la tunggu depan gate L2 tu.. pastu bile dah masuk kat ruang menunggu tu ade sorang kakak ni duduk sebelah aku.. pastu dia tanya aku dengan sapa ? buat apa gi indon? so kiteorang pun berkenalan la kat situ.. then pak cik yang sekali dengan akak tu tanya aku apa nama teddy bear aku.. umur dia berapa.. hahaha.. sporting la pakcik tu.. mase dia nak suruh aku amek kan gambar pun dia panggil aku adam je..sebab dia tak tau nama aku tau nama teddy bear je.. hahahah.. 

then mase masuk flight FA lelaki nama Ryean tu tegur.. dia tanya ade boarding pass tak ?aku cam ade la.. siap tunjuk lagi.. pastu dia cakap bukan aku tapi teddy bear tu.. hahah.. pastu pakcik tadi tu cakap la yang aku seludup je bende tu masuk.. dia cakap lagi bagi can jela.. kang menangis pulak budak nie.. hahahah.. pastu bile dah sampai aku selfie dengan FA lelaki dua orang tu.. lagi sorang tu aku lupa nama dia apa.. yang FA perempuan aku tak amek gambar pun.. malas lah.. buang masa je.. hahaha.. then gerak la keluar.. 

okay kasi besar sikit gambar baru nampak kehenseman mereka..hahaha

bile keluar dari airport tengok abang kudet dengan mak tuo dah tunggu.. abang kudet cakap dia bawak lori je.. aku cakap takpelah.. tak kesah pun.. seronok ape naik lori.. rase cam gamble je menumpang orang untuk balik kampung.. mase dalam perjalanan banyak bende best aku nampak.. air terjun.. sungai sepanjang jalan.. pastu main cilok cilok kete.. hahah..pastu gi brunch kat satu kedai nie.. 

then sampai rumah je terus nampak akeen.. anak buah aku.. rindu gile.. lama kot tak jumpa dia.. then dah masuk rumah dah rehat rehat jap,, pukul 1.30 camtu aku mintak kunci motor terus gi round kampung.. huhuhu.. lama tak bawak motor.. sekali bawak aku lupa yang tu motor bukan basikal.. aku pegi break pakai kaki.. naseb tak langgar kete.. hahaha.. bongok lah.. then amek la gambar pemandang semua.. tak banyak sangat la gambar aku amek.. sebab kat are kampung nie takde yang best sangat.. tunggu kat bandar sana.. esok baru start gi jenjalan.. so nie antara gambar yang aku amek.. 

 nie la pemandangan kampung aku.. cantik kan ?

first brunch..nasi padang..

 jumpa kawan baru.. ahahaha
 merepit pusing kampung..

 first polaroid selfie untuk hari nie.. selfie dengan sawah.. hahah

naik lori beb.. hahhah pengalaman..

selfie dalam flight..

so basically hari ni semuanya okay.. seronok.. first time balik sini sensorang kan.. hahaha.. so yeah.. tadi lupa nak selfie dengan family pak cik tu.. harap harap la dapat jumpa dengan dorang kat sini.. sebab dorang cakap dorang kat area bukit tinggi jugak.. seronok dapat kenal dengan ramai orang baru.. kenal dengan family pakcik tu.. kenal dengan family yang dok sebelah aku dalam flight.. kenal dengan FA.. hahah.. mak cakap nanti balik kalau ade FA laki lagi kirim salam kat dia.. hahahah okay lah.. insya Allah aku akan update blog nie setiap malam atau dua hari sekali.. atau bile rajin je.. heheh.. kalau malas nak bace nak tengok gambar je boleh tengok kat instagram lah.. kbye nak tido..