Aiyerr
POSTED ON Wednesday, 17 December 2014 AT Wednesday, December 17, 2014 \\
So.. Sekarang waktu tempatan sini pukul 1.15.. Aku tak boleh tido.. So aku decide nak update pasal aktiviti aku hari ni.. Sorry la aku tak update blog langsung lepas first day aritu sebab takde bende best nak di update n aku tak gi mana mana pun.. Gi makan bakso je hari hari.. Okay pasal hari aktiviti aku semua berkenaan air..

Mula mula kak pit dengan abang kumar bawak aku gi Danau Singkarak.. Aku nk pantang nampak laut, sungai, swimming pool aku akan jadi eksited.. Sebab aku suka main air.. Tapi aku malas mandi.. Hahah.. Okay Kat sana kiteorang gi main boat kayuh pakai kaki tu.. Mula mula aku naik dengan kak pit je.. Sebab abang kumar jaga akeen tido dalam kete.. Pastu kiteorang gi la berdua dengan abang guide tu.. Best gila! First time aku main bende alah tu.. Kat malaysia aku tak penah main bende tu.. Abang guide tu pulak dia pandai nak mengarah aku posing cenggitu cenggini pastu dia tolong amek gambar.. Hahah lepas tu dah balik ke tempat asal akeen pulak nak naik jugak.. So pusing la lagi sekali.. Hahah.. Tapi kiteorang takleh nak pusing jauh kauh sebab ari tengah pasang.. Air naik sampai ke atas.. So takut ombak besar tetibe ke ape ke.. 

                                              
   





Then kiteorang gerak gi padang.. Kat padang kiteorang gi makan ikan bakar.. Aku ni tak makan ikan.. Tapi dalam keadaan darurat tak makan pape dari pagi takkan la aku nak ikat perut jugak.. Lagi pun dah pegi tepi laut kan mesti la dorang nak makan ikan.. Nasib baik ada udang bakar.. So aku order udang bakar je untuk aku.. Tapi still makan la sikit ikan tu.. Orang dah bawak kite makan jela.. Takkan la nak demand pulak nak itu ini.. So makan jela.. Then kiteorang gi main kat satu fun fair ni sebab akeen nak main kat situ.. Pastu ade bumper car aku main la dengan akeen dengan abang kumar.. Huhuhu.. Then naik train yang bawak pusing pusing kawasan situ.. Takde la bosan sangat sebenarnya.. Walaupun route dia jauh.. Tapi boleh tahan la.. 





Then lepas naik train ni kiteorang gerak tengok sunset.. First time weyh aku gi tengok sunset.. Lawa sangat ! Sambil sambil duduk kat tepi pantai minum air teh botol.. Perghh.. Nikmat ! Kalau kat malaysia entah bila la dapat buat macam ni.. Datang sini semua dapat.. Heheheh.. Then macam macam gaya la aku amek gambar.. Siap tulis kat pasir nama aku.. Pastu amek gambar.. Hahahah.. 

Dating sambil tengok sunset ler tu.. olskul betul... hahaha



























Okay kat sini banyak sikit gambar dia.. Hahahaha.. Hmmm.. Seronok sangat satu hari ni.. Nak buat lagi macam ni.. Tapi kata malaysia la pulak.. Dah lama tak gi pantai kat malaysia.. Huhuhu.. Kbye!