Encik idola pujaan hati
POSTED ON Thursday, 29 May 2014 AT Thursday, May 29, 2014 \\
assalamualaikum dan salam satu Malaysia! muahaha,, pagi pagi dah gelak besar kau ye yatt,, nampak tak dah berapa lama yatt tak update blog? nampak tak kederhakaan yatt terhadap blog nie,, ececeh,, padahal sebulan je pun,, hahahaha,, okay so ape cite korang semua? cuti sekolah pegi mana? nak kuar tu ajak ar,, hohoho muka tak malu,, okay okay kite terus ke topik utama entri kali ini,, yatt ade idola,, ramai idola yatt dan salah seorang nya ialah Hatta Dolmat,,

Muhammad Hatta bin Dolmat atau lebih dikenali sebagai Hatta Dolmat,, seorang fashion designer tekenal yang berasal daripada Melaka,, anak ke empat daripada enam adik beradik,, lahir pada 19 Disember 1982,, lahir di Melaka dan dibesarkan di Bangi,, dan menyambung pelajaran di UiTM Shah Alam dan UiTM Seri Iskandar,, mempunyai sebuah butik yang diberi nama Hatta Dolmat Couture yang terletak di seksyen 7 shah alam(kalau tak silap la),, seorang yang suka selfie,, tak tau ape masalah dia sejak kebelakangan nie suka post gambar black and white,, hahaha,, suka kucing dan ade seekor kucing bernama Riri,, mata dia nampak kuyu tapi tetap handsome! alis mata cantik,, bibir agak nipis,, muka flawless,, tinggi 17? something lupa,, ade senyuman yang sangat menawan sampai boleh buat yatt melt,, dan dia seorang yang kidal,, 

                                         

hensem kan! yatt punya hokay! hahahah *abaikan fadhli tepi tu,,okay dah cukup pasal dia,, yatt kenal dia since tahun lepas,, sebenarnya dah lama kenal tapi takde la minat,, then mase tu tengah tengok AF yang baru tu tetibe ade satu episode tu yang dorang bawak pelajar AF semua pergi carik baju tu,, then mase tu ade Hatta Dolmat,, mase tu yatt cam sape mamat hensem nie? handsome gila! pastu yatt pun mula la buat research pasal Hatta Dolmat nie,, mase tu baru la yatt tau dia Fashion designer yang terkenal dan yatt suka semua design design dia,, cantik gila! sejak tu yatt bercita cita nak jadi fashion designer,, bukan sebab Hatta handsome tapi memang dari dulu yatt minat fashion design and kulinari,, yatt nak masuk KV tapi mak yatt tak bagixx so yeah,, terperuk la dalam SMKP Sri Aman tu,, pastu bulan 4 haritu tak silap dia ade buat HIM BY HATTA,, HIM BY HATTA nie satu program yang Hatta buat untuk carik model model baru untuk pakai baju yang dibuat,, baju baju kasual je,, yang biasa dipakai lelaki,, then HIM BY HATTA nie berakhir dengan jayanya pada akhir bulan april haritu,, ade la nampak Hatta post gambar dia menangis,, terharu la sebab nie first time dia buat program macam tu,, then dapat sambutan ramai,, mase tu rase nak nangis jugak je,, 

then Hatta nie jugak terpilih untuk jadi Apprentice untuk The Young Apprenticeship programme di cityuc,, hari tu cityu ade buat open day,, yatt pun pegi la sebab dorang cakap Hatta Dolmat pun ade datang nanti,, so yatt pun ajak la kawan kawan pegi tapi takde orang pun nak teman kan yatt,, so yatt pegi la sorang sorang je,, disebabkan nak jumpa Hatta Dolmat punya pasal yatt beranikan diri pegi sensorang takde kawan,, sumpa happy dapat jumpa dia,, mase habis je Q&A,, fashion show semua ,, semua orang serbu Hatta Dolmat nak amek gambar dengan dia,, so yatt pun datang la kat dia dan keluarkan buku yatt and mintak autograph dia,, pastu bile orang lain nampak mula la budak budak KV setapak kecoh kecoh "wey nak buku! nak buku" "pinjam buku kau" "amekkan buku aku dalam beg" mase tu dalam hati yatt "pentiru! aku yang keluarkan buku dulu,, kau semua sebok je nak amek autograph dia jugak! pentiru! benci!" agak bengang la semua orang sebok nak autograph dia jugak lepas nampak yatt amek autograph dia,, then yatt amek gambar dengan dia,, lepas tu yatt pegi belakang dia,, pastu budak budak KV setapak semua tolak Hatta kebelakang sampai ke dinding pentas tu,, so yatt pun amek kesempatan la amek gambar dia himpit yatt,, hahah gatal! ade la lebih 10 menet yatt kat belakang Hatta tu,, sedap je amek bau perfume dia,, suka bau perfume laki,, hahaha,, 


                                              

                                               

                                                 

                                                 

then yatt amek gambar dengan model model HIM BY HATTA,, heheh gambar yang ketiga,, tu yatt dengan anis,, anis tu rapat dengan forteen,,ala group penyanyi yang yatt minat tu,, yang ade izzue islam, ariz lufias, one dengan ameer tu,, heheh,, harapharap la satu hari nanti yatt boleh jadi macam Hatta Dolmat,, atau kerja dengan dia ke,, amin! abang Hatta doakan saya tau! mak ngan abah jugak! tanpa doa dan restu mak abah dan abang Hatta takdenya yatt boleh jadi fashion designer yang tekenal macam Hatta Dolmat,, 

yatt berharap sangat satu hari nanti yatt dapat masuk UiTM Seri Iskandar atau cityuc,, yatt nak sangat belajar kat tempat yang ade kene mengena dengan Hatta Dolmat,, kalau yatt masuk The Young Apprenticeship Programme tu insyaallah boleh dapat full scholarship dari Hatta Dolmat,, yatt sekarang nie memang kene bersusaha betul betul untuk dapat kan full scholarship untuk sambung belajar lepas SPM nie sebab mak abah yatt nak berhenti berniaga lepas yatt habes form 5 maksudnya tahun depan la,, mak abah yatt keje sendiri je,, berniaga makanan(sate) je bukan nya keje kerajaan ke ape yang boleh dapat duit KWSP lepas bersara nanti,, jadi kalau yatt nak sambung study ke luar negara ke ape yatt kene belajar rajin rajin dandapat kan keputusan yang cemerlang untuk dapatkan full scholarship,, yatt kene keje lepas SPM nie untuk carik duit lebih,, itu pun kalau tak dapat PLKN,, kalau dapat PLKN tak dapat la yatt keje carik duit nak sbung belajar nanti,, sekarang nie nak belajar bukannya murah,, paling paling pun mesty ade rm10k,, yatt dah tak boleh harap sepenuhnya kat mak abah yatt,, so yatt mintak sangat semua orang doakan kejayaan yatt untuk SPM supaya yatt boleh dapat kan full scholarship untuk further study nanti,, aish! meleleh pulak air mata nie,, 


                                                                                                                                                                                                           

hahah okay lah,, dari cerita pasal encik idola melalut sampai ke scholarship pulak,, okaylah nak tido kejap penat kawad pagi tadi,, petang nie tuition pulak,, kbye,,