Kenangan manis ku bersamamu,,
POSTED ON Saturday, 28 December 2013 AT Saturday, December 28, 2013 \\
Assalamualaikum dan selamat petang semua yang bace blog yatt,, eceh macam fofuler sangat je blog kau nie sampai ramai sangat orang nak bace,, palingpaling pun dua tiga orang je yang bace blog kau nie,, helleh! Perasan! Yatt pls! Okay berbalik pada cite asal,, sebenarnya hari nie yatt nak kongsikan pada korang semua kenangankenangan yatt bersama kengkawan yatt sepanjang tahun ini,,


Okay nie kawan baik yatt name dia nur aqilah binti mohd isa,, yatt panggil dia qiqi je,, yatt mule kenal dia mase darjah lima,, mase tu dia baru pindah masuk sekolah yatt and dia masuk kelas yatt,, dia pendiaaammm sangat dulu,, yatt la yang buat dia banyak cakap macam sekarang nie,, bile dah masuk sekolah menengah yatt dengan qiqi dapat masuk sekolah yang sama,, smkp sri aman,, hehehe,, seronok dapat sekolah sama walaupun pisah kelas,, tiga tahun kiteorang berpisah kelas,, masuk form four kiteorang dapat satu kelas tapi sekejap je sebab dia kene pindah sekolah,, yatt la orang yang paling sedih bile dapat tau dia nak pindah,, dah la jauh kat langkawi,, tapi ape boleh buat,, dia sendiri pun taknak pindah sebenarnye,, tapi mak ayah dia yang suruh pindah,, huhuhu,, tp kiteorang tetap jumpe time cuti sekolah,, okay next,, 


Okay yang nie pulak suh yeang,, satusatunya kawan cins yang yatt paling rapat sejak form three,, kiteorang selalu buat keje samasama,, teringat mase amik result PMR dulu,, yatt nie bukan nya budak pandai macam kawankawan yatt yang lain,, yatt dapat satu A je dulu,, yang suh yeang nie pun sama,, pastu mase amek result tu dia tanya la yatt dapat berape? Yatt cakap la satu je,, then dye tanye ape yang A? Yatt cakap la BM,, pastu dia cakap die english je A,, pastu kiteorang gelak samasama,, sebab yatt selalu kalau tak paham english mesty yatt tanye dia,, dia pulak kalau tak paham Bm dia tanya yatt,, hahahah,, gambar nie diambil mase kiteorang buat kerja english,, sekolah yatt wajib kan semua form one, form two, ngan form four join NIE magazine nie,, so yatt kumpulan dengan suh yeang, amy and sonia,, dia and sonia je yang panggil yatt hayats,, sampai mak suh yeang pun dh terikutikut panggil yatt hayats,, hahaha,, yatt dengan suh yeang nie suke cakap bendebende yang pervert siket,, hahahaha,, yatt nie macam mak ayam kepada suh yeang,, kiteorang selalu bincang pasal customer kiteorang,, hahahahahahahahah,, okay diam! Kiteorang suke gelak tak ikhlas,, and yatt suke main rambut dia,, hehehehh,, okay next,, 


Gambar nie pulak diambil mase raye haritu,, mase nie nurul buat open house,, pastu kiteorang ajak faz and aniq datang,, pastu yatt dengan suh yeang pegi la kat taman dekat ngan umah nurul tu nak amik dorang dua tu sebab dorang tak tau umah nurul,, then tibe yang lain nie semua nak ikut,, hahahaha., pastu kiteorang pun ber'selfish' la kat taman nie,, okay dari kiri atas(nazatul) kiri bawah(wanie) tengah(amy) kanan bawah(safi) kanan atas(yatt) tengah atas(suhyeang) kami memang pantang jumpe camera,, heheheheh,, yang lainlain entah kat rumah lah,, 


Yang nie pulak time open house rumah safi,, heheh,, kami sentiasa bersama walau dimana saja,, kami kan buddyz,, dari kiri: qila, yatt, sara, nurul, safi, faz and yang kat bawah tu aniq,, heeee,, mase nie mak safi la yang tukang ngambek gambar nye,, heheheh,, banyak gile posing yang kami buat,, seronok sangat,, and kat rumah safi jugak la yatt jumpe kawan yatt sejak tadika,, iaitu megat dengan alif syakir,, tapi yatt selalu tegur megat je la kat twitter,, alif dah tak ingt yatt dah rase nye,, lagi pun yatt selalu jumpe megat kat kem krs,, ekceli tak de la selalu,, tapi ade la jumpe,, 


Yang nie pulak mase open house rumah sara,, heheheh., kami lah perempuan melayu terakhir,, ayu tak kami?  ecewah! Haahah,, atas dari kiri: qila, syikin, yatt, suh yeang, safi,, tengah: nurul,, bawah dari kiri: hanis, azureen, ailya, maisarah,, haaaa,, kalau korang nak tau kiteorang punye group nie la group budak melayu paling besar dalam batch kiteorang,, takde bangsa lain,, tapi suh yeang tu dia bukan dalam group kiteorang,, dia rapat denfan yatt, nurul, sara and amy je,, yang laun tak rapat sangat,, kenalkenal macam tu je,, hanis tu pulak kembar yatt,, kami lahir pada hari yang sama,, 25 April 1997,, heheh,, 


Yang nie pulak mase majlis buka puase kat sekolah yatt,, seronok sangat time nie sebab dapat berbuka puase samasama dengan kawankawan and juniorjunior yatt,, dari kanan: amy, aisyah, yatt, dahlia dan aisyah zul,, amy dengan aisyah nie classmate yatt,, dahlia tu pulak junior yatt since sekolah rendah,, dahlia tu pelakon teater sekolah yatt,, hari tu sekolah yatt ade buat teater muzikal bawang merah bawang putih,, dahlia nie la watak utama si bawang merah,, kiteorang gune version bawang merah yang baik,, diahlia nie sangat berbakat dalam lakonan,, aisyah zul tu pulak junior yatt jugak yang paling rapat dengan yatt dalam krs dan qm,, 


Yang nie pulak time yatt pegi teater maduku kalut,, yatt pegi nie sebab ade izzue islam,, heheh,, yela yatt kan #kipassusahmati izzue islam,, heheheh,, cite nie sangat best! Lawak sangat! Antara pelakon nye, izzue islam, karl syafek, nad zainal, jihan raja lawak, sofian and fazleena,, semua watak best! Yang paling kelakar karl syafek la,, dia bawak watak lelaki lembut name dia amy amiro,, yatt still simpan tiket teater nie,, heheheheh,, 


Nie mase yatt keluar dengan qiqi haritu,, hehehehe,, mase nie takde sape tau yang qiqi dah balik cuti,, pastu balik jenjalan tu baru yatt post gambar kat insta pastu semua tekejut,, heheh,, sorry ya kengkawan,, 




Gambar yang nie time yatt pegi kursus kenaikan pangkat pegawai waran,, nie semua budak daerah petaling utama,, daerah yatt tujuh orang je,, dan tunuh orang tu ialah, yatt, ezzah, cut, megat, ridhuan, syahir and muaz,, dengan tuan zaini, and tuan hamidah,, dan alhamdulillah 6 orang daripada kami dapat pegawai waran 2 dan sorang dapat staff sarjan negeri,, tuan zaini cakap markah yatt kirang siket je kat bahagian kawad,, kalau tak daerah PU dapat la bawak balik sorang pegawai waran 1,, huhuhuhu,, takpelah,, yatt dah bersyukur dah dengan ape yang yatt ade sekarang nie,, tahun depan boleh la jadi helper untuk kem daerah,, heheheh,, kenangan kat kem sangat tak boleh dilupakan,, kenangan kene marah, tangan melecet, kerjasama dalam kumpulan,, kenangan mengutuk helpers,, hahahahaha,, rindunye! 


Nie time sekolah yatt dijemput untuk tengok perlawanan tennis kat bukit jalil,, dapat free mesty la pegi en,, hahahhaha,, sebelah yatt tu maisarah dan jugak wasiqah,, #abaikanmukeburukkami wasiqah tu kawan baru yatt,, dia baru pindah masuk sekolah yatt tahun nie,,


Yang nie adelah team qm tercinta yatt,, yatt sayang kan qm dan krs macam yatt sayangkan nyawa yatt sendiri,, mase niee kiteorang bertugas untuk netball open dekat UM yang sekolah yatt anjurkan,, heheheh,, dan masa nie lah phone BB yatt hilang! Huhuhuhu,, nasib baik ipod yatt ade ,, yatt teringat mase yatt tengah jage makanan untuk nak bagi kat sekolahsekolah lain tu tetibe puan hamimah datang cakap kat yatt "fatihah, kalau nampak kakak cleaner mintak dia plastik hitam" then dia pegi,, pastu lame siket dia datang balik cakap tak payah la sebab dah ade,, then dia pusing and baru nak jalan yatt tegur la cakap " teacher, name saya hayati bukan fatihah,, fatihah kakak saye" pastu puan hamimah terus stop dia temenung jap ingt balik,, hahhah,, puan hamimah tu cikgu disiplin,, dia ajar kakak yatt dulu,, heheheh,, 


Nie pulak mase abang yatt kawen,, yatt jemput dorang datang jugak,, heheheh,, seronok betul ber'selfish' dengan dorang,, heheheh,, btw thanx korang sebab datang,, 


Dorang nie semua anakanak buah yatt,, dari kiri: hakiem, athirah, miera, and harith,, harith tu sebaya dengan yatt,, mase nie kat indon,, mase abang yatt kawen tu,, mase nie kiteorang gi jenjalan kat zoo,, tengok la harith tu gelap sangat sampai terpaksa angkat siket topi dia sebab tak nampak muke,, hahhahah,,


Nie semua rumet yatt kat kem haritu,, kiteorang dah macam family dah kat sini,, yatt macam ketua keluarga dah,, sebab apeape yang jadi dalam bilik tu yatt yang kene bertanggungjawab,, huhuhuhu,, 


Kami nie petugas QM kem tahan lasak haritu,, kami sangat comel! Ahaks! Macammacam dorang panggil kami nie,, Q la,, qm,, QT la,, hahhaha,, dari kiri: safi, adena, mimi and yatt,, tuan nazar selalu silap yatt dengan mimi,, tuan asek panggil yatt mimi je,, mule2 tuan nazar ingat kiteorang nie kembar,, hhahahahahaha,, lawak wey lawak!  


Nie pulak faci kem tahan lasak haritu tu,, ya allah mereka nie la faci kem yang paling best yatt penah jumpe,, dorang sangat sporting,, sayang gile la ngan faci nie semua,, dari kiri: tuan saiful, puan hanim, puan rafiqah, puan farlina,, hass,, kalau korang nak tau mereka nie berpangkat leftenan muda tau,, 


Nie semua team hoki sekolah yatt,, tapi nie yang form four jela,, heheh.. Mase nie kiteorang buat jamuan hoki kat Papa Johns sunway pyramid,, sepuluh orang punya makan rm250,, muahahahaha,, memang balun habes la,, dari kiri: safi, amira,syakirah,afrina,qila,amy,puteri and yatt,, haritu kiteorang makan, main bowling, main archery then balik la,, 


Nie mase hari selasa lepas,, yatt keluar dengan amy and qiqi pegi mid valley,, kiteorang main bowling and tengok wayang je,, kiteorang tengok cite police story 2013,, yatt menangis dua kali mase tengok cite tu sebab sedih sangat,, huhuhuhu,, pastu amy dengan qiqi cakap dorang ade terbau kentut kuat gile dua tiga kali la jugak,, hahahaha,, yatt takde pulak bau sebab yatt terlalu focus tengok cite tu,, hahahahahah,, tp yang pastinya bukan yatt yang kentut eh!  


Hari rabu pulak yatt pegi main ice skating dengan qila,, main kejap je sebab boring main berdua je,, lepas tu kiteorang main archery, main arcade and main bowling ngan mak qila sekali,, 


Pastu tengah jenjalan boleh pulak terjumpa singa besar nie,, comel gile!! Rase macam nak gomolgomol je singa nie,,geram! 


Rindunya nak pakai uniform nie!! Tak sabar nak tunggu bukak sekolah and start koko,, pastu gi kem krs,, heheheheh,, 


Nie adalah PA gals yang bertugas mase teater muzikal bawang merah bawang putih nie,, tapi tak semua nie la,, ade yang tak ikut,, mase nie hari terkakhir teater,, lepas show pagi je kiteorang pun pegi la jalan kaki keluar dewan perdanasiswa tu pegi kat fakulti seni bina tak silap,, ade bazaar dualisma kat situ,, dorang banyak jusl barangbarang bundle, makanan dan macammacam lah,, best gile kat situ! Dari kiri: safi, qila, daleila, athras,puteri , amy and yatt,, gambar nie afrina yang amek,, kami gelar kami PA gals sebab kami yang perempuan nie yang buat keje PA system,, qila pulak jadi narrator,, 


Nie nama dia nurul syahirah,, dia nie kawan yatt since form one,, kiteorang nie dari form one sampai form four sama kelas,, tahun depan form five pun confirm la sama,, hahhahha first time yatt ade kawan sama kelas dari form one,, korang hado? Takdo kan? Ahahaha,, 


Yang nie classmet yatt,, kami nie kelas paling bising,, hahahaha,, kami 4 kn_ners,,


Emerald Green juare sukan tahunan bagu tahun nie,, yatt merupakan ahli emerald green,, heheehh,, nampak tak yatt yang kecik cenonet kat tengahtengah yang tepi orang pegang piala tu,, hehehhe,, harapharap tahun depan emerald green boleh menang lagi,, 


Nie adalah qm,, nie mase lepas sukan tara kot,, ke lepas acara padang,, tak ingt lah,, mase nie kiteorang baru lepas main ice war,, hahahah,,


Nie adik yatt,, name dia nurul nishahirah,, panggil dia nurul je,, dia lahir sehari lepas yatt lahir,, hehehe,, mak ayah kami kawan sejak sebelum kami lahir lagi,, pastu mase mak kiteorang masuk hospital pun dorang katil sebelahsebelah je,, kiteorang pun sama,, hahahahah,, kami kawan sejak kecik,, tahun banyak cabaran yang datang dalam persahabatan kami,, walaupun kiteorang banyak kali gaduh, kadangkadang tu menyampah jugak dengan dia,, and kadangkadang tu ade jugak kutuk dia,, tapi yatt tak penah lupekan dia,, dia tetap adik yatt,, 

Yatt takkan pernah lupekan kenangan kite semua bersama,, yatt harap antara korang semua takde la yang lupekan yatt ye,, yatt sayang korang macam nyawa yatt jugak,, harapharap persahabatan kite hingga jannah,, kalau yatt ade buat salah apeape yatt mintak maaf lah,, harapharap takde yang berdendam antara kite semua,, yatt nak kite lupekan segala sengketa yang penah berlaku antara kite,, okay? Sayanggg korang! Korang pun jangan lupe kan yatt kay? Hehehe,, k bye,, 


#abaikantypokalauada
#yattmisstypo 
#sayangsemuaaaa