Kawen jugak kapau
POSTED ON Saturday, 28 December 2013 AT Saturday, December 28, 2013 \\
Halu halu~~ okay malam nie yatt nak cite pasal kawen,, sape kapau? Okay nama sebenar dia syahril kapau bin muhammad zain a.k.a abang yatt,, heheheh,, unik kan name dia,, nama tu diambil sempena nama kampung ayah yatt kat indon,, yela anak first kan mesty la nak bagi nama kampung ayah yatt,, sape je kat dunia nie yg name KAPAU? Ade ke? Takde en? Okay terus kepada cerita sebenar,,

Pada 8 november 2013 abang yatt dah bernikah dengan seorang gadis yang diperkenalkan oleh mak cik yatt kepada abang yatt,, alah konon nye nak kenen kenen kan dorg la,, and then bile kenal tu dorang pun macam suke je,, then lepas beberapa kali dating dan dah kenal hati budi masingmasing,, dorang pun bertunang lah pada 3 march 2013,, then kawen pada 8 november 2013,, kira macam arraged married la,, tapi sebenarnye mak kakak ipar yatt tu yang berkenan dengan abang yatt tu,, tu yg dia suruh mak cik yatt kenalkenal kan dorang dua tu,, mak kakak ipar yatt tu dua pupu ayah yatt,, abang ngan kakak ipar yatt nie kira generasi ke tiga la dalam keluarga kami,, so yeah,,




So nie gambargambar mase abang yatt kawen haritu,, taknak la post gambar banyak sangat en,, nak datang unah arh tengok album,, kay sambung,, majlis sanding kiteorang buat belah laki dulu sebab keluar kakak ipar yatt nie orang indon,, tp kakak ipar yatt nie orang malaysia la,, lahir, membesar sekolah ape semua kat sini la,, majlis sanding dua hari lepas hari nikah,, raaaaamaii sangat orang datang,, yela anak sulung kan,, pastu lak makanan semua bukannya catering,, kiteorang masak gotong royong kat umah,, yela sedara ramai ape guna? tak seronok la pakai catering,, sebab masa nie la nak kumpul keluarga ramairamai,, pastu ramai orang semua cakap majlis kiteorang nie grand gile,, padahal buat dekat dewan serbaguna mbpj je pun,, bukannye buat kat hotel lima bintang pun,, makanan sedap la ape la,, huhuhuhu,, then nak tau tak ape makanan yang disediakan untuk sesare2 sume mase hari sabtu gotong royong tu? 


Taraaaa!! belut! Pakcik makcik yatt sume suke makan belut,, yatt makan kengkadang je,, huhuhu,, nie baru satu besen,, ade lagi dua besen besar camni,, hahahhahahha,, kay sambung cite tadi balik,, 

Tiga haro lepas tu kami semua terbang ke indonesia untuk majlis sebelah perempuan,, wuhooo best giler!! Tapi kesian la abang yatt sebab sampai je rumah dia kene pisah ngan bini dia,, dia balik rumah makcik yatt while kakak ipar yatt kene balik rumah dia,, so dat hari rabu tu sampai hari jumaat takleh jumpe bini dia,, kesian dia,, malam pertama tak jumpe dah salah peluk orang,, hahhahha,, dia pegi peluk abang yatt yang lagi sorang,, hhahahahahsha,, hari sabtu tu ade macam adat orang sana la orang kampung akan hantar pengantin lelaki ke runah pengantin perempuan,, dan ade lah pantun pantun sket,, tapi orang laki je lah yang pegi,, orang perempuan tak digalakkan,, so ape lagi yatt and sedare yang pompuan sume shopping la,, weeee!!! Then hari ahad tu hari bersanding,, dekat je rumah pengantin perempuan,, kampung sebelah je,, cantik baju pengantin dorang,, nak tengok? 


Haaa,, nie la baju dia,, tapi yang nie biase sangat,, yang persalinan yang lagi satu tu lawa gile beb! Siyes tak tipu,, cuba tengok nie,, 


Haaaaa!! Lawa kan!! Jeles yatt tengok,, nie yatt dengan dua pupu yatt la yang suruh posing cenggini sebab kiteorang nak amik gambar kenangan,, yela kat sana dorang tak upah cameraman,, so kiteorang la jadi cameraman nye,, hahahahahahahah,, lepas tu the next next day kiteorang shopping and jenjalan je la,, pegi danau singkarak,, pegi paga ruyung, and lagi satu tempat lupe lak nama nye,, then ade one day tu kiteorang gi zoo,, yatt dah selalu sangat gi zoo tu,, sebab sejak darjah lima yatt asik balik kampung je sebab banyak orang kawen,, sampai skang nie,, hohoho,, so yatt dah hafal dah jalan dalam zoo tu,, then kiteorang masuk kat rumah adat,, rumah adat tu kire macam muzium la,, haaa,, then ade tempat untuk amik gambar pakai baju pengantin,, yatt memang tau bende tu,, then yatt pun amik la gambar dengan anak buah yatt yang sama umur ngan yatt,, heheheeh,, 


And this,, 


Tengok la cincin anak buah yatt tu,, hahahah,, macam cincin ayah yatt dah,, nie la anak buah yatt,, name dia harith,, hehehheh,, then ahad seminggu lepas nikah tu family yatt semua balik malaysia balik,, tinggal la yatt, kakak yatt, abangabang yatt dengan cousin yatt,, kiteorang bali klambat sehari,, malam tu kiteorang tido lat rumah om ujang,, dia tu pak cik yatt,, lepas hantar family yatt kat airport kiteorang pun gerak la balik umah pak cik yatt solat ape sume,, then kuar balik kiteorang pegi pantai air manis sebab cousin yatt tu sebok sangat nak tengok malin kundang dia,, then pegi la sane,, ya allah yatt teruja gile tengok laut,, yela dah lama gile tak mandi laut,, last yatt mandi laut masa darjah dua,, skang yatt dah form four,, kira la sendiri bape lama,, yatt malas la nak kira,, hehhehehe,, then ade kat satu kawasan nie kite boleh redah air laut tu yang paras takat peha nie untuk pegi kat pulau seberang,, then yatt pun pegi la separuh jalan je,, sebab dah tak boleh angkat lagi tinggi seluar tu,, hohohoh,, so here,, 


Tulah pulau yang yatt nak pegi tu,, tapi tak sempat nak seberang habis pun,, huhuhuhuhu,, then malam tu kiteorang pegi makan kat satu kedai nie,, ya allah korang mesty akan tekejut kalo korand tengok banyak mane nasi yang dia bagi,,


Nasi dia sama besar ngan bergedil tu,, haahahahh,, tapi lauk dia okay la sedap,, then kiteorang pergi matahari mall sebab nak beli J.co,, huhuhu ,, then balik la tido,, esok nya balik malaysia,, dah tu je nak cite,, heheheh,, yatt kat sana hari bangun pagi terus gi merempit,, hohohoho 


Nie motor suami cousin yatt yang kat indon tu,, motor nie comel!! suke!! Hehehehe,, and nie menu yang yatt harihari makan kat sana bile keluar shopping,, heheheeh 


Bakso and teh botol,, sedap!! Heheheh,, patut la badan cenggini,, and nie anak buah yatt yang yatt sayang sangat!! 


Heee,, name dia Rakeen Alfarezel Rennov,, umur 2 tahun,, suke thomas,, suke gelak,, suke gigit pipi ayah dia,, suke cubit pipi mak dia yang takde isi tu,, suke tengok lori besar,, suke upin ipindia kalau gelak tutup mulut macam pompuan,, hahhaahah,, rindunye aken!! Semalam sampai termimpi kan dia,, yatt mimpi yatt peluk dia and tanya dia 'mana perginya cik ati ya aken?' Kiteorang  selalu cKap macam tu mase kat kampung haritu,, sebab kiteorang first time jumpe ,, everytime cakap macam tu dia akan jawab ' tu dia' sambil tunjuk kat aku,, uwaaa!b rindu nye,, dia suke cakap 'sayanggg opah' macam dalam upin ipin tu,, tengah hari tadi terus mesej cousin yatt tu tanye dia mane? Cousin yatt cakap dia tengah main,, then yatt mintak amik kan gambar dia,, then cousin yatt bagi la gambar dia 


Uwaaa!! Rindunya!!!! 
kbye!


#abaikantypo
#rinduaken 
#rindukampung
#malamnietidohospital