sunway lagoon fun !
POSTED ON Sunday, 17 March 2013 AT Sunday, March 17, 2013 \\

hello readers,, heheh,, okey hari ni Cik Biru nak cerita pasal pengalaman pertama Cik Biru pergi ke Sunway Lagoon,, perghhh !! best giler !! hahahha,, selama 16 tahun Cik Biru hidup nieyh la first time pegi Sunway Lagoon,, 

okey Cik Biru sampai kat sunway pyramid pukul 8.10 pagi tau,, ingat kan jammed,, rupenya tak,, cepat je sampai,, then bile sampai tu terus pegi kat McD sebab dah janji dengan Sara, Qila, Safi, Balqis and mak sara kat situ,, kiteorang sampai samesame kat situ,, then mak Sara belanja kami makan breakfast kat McD,, pastu sambilsambil tunggu pukul 9 tu kiteorang pun tengok la video kat youtube gune ipad Qila,,

 then pukul 9.30 kiteorang gerak pegi sunway lagoon,, perghh,, naseb baik tak ramai orang,, hohoho so cepat lah kiteorang dapat masuk,, dah masuk je kiteorang terus pegi toilet tukar baju,, oppss,, sebelum masuk toilet kiteorang nampak ade beruang comel,, so kiteorang pun amek la gambar dengan dye,, 

alaaa,, problem pulak tak leyh upload,, Cik Biru bagi link jelah,, korang tekan link kalau nak tengok,,

#1st beruang comel

heheheh,, mesty korang ingt beruang betul kan? hahah,, first activity kiteorang buat adalah ATV,, alaa yang naik motor besar tu,, kiteorang lah yang merasmi kan bende alah tu hari tu,, kiteorang orang first yang main bende tu,, then main go kart,, tapi go kart tak amek gambar,, pastu pegi main flying fox,, perghh best giler flying fox dye,, Cik Biru dengan safi je yang main sebab yang lain semua ringan sangat so leyh,,

#2nd ATV 
#3rd lepas flying fox

tengok lah sape depan skali,, tentu lah Cik Biru,, okey then kiteorang pegi masuk water splexx 5D,, perghh!! best giler dowh,, sangat seronok dok dalam tu,, lepas tu kiteorang pun start la main slideslide yang ade,, best giler !! Cik Biru la yang paling excited,, sebab first time datang en ? hahahah,, then kiteorang pegi main kayak, trampoline, paintball, hmm tu je kot yang ingat,, then kiteorang pun start la mandi manda di tengahtengah kolam yang besar tu,, 

then kiteorang pegi screampark,, ya allah best giler kat screampark,, hantu dorang sume bestbest,, kiteorang mase nak masuk tu sume takut,, Cik Biru yang kene jalan depan skali,, tapi naseb baik ade abangabang and kakakkakak kat belakang kiteorang so kiteorang mintak tolong dorang lead kiteorang,, hahah,, tapi tetap Cik Biru jalan depan skali antara kawankawan Cik Biru,, yang lain semua pegang tangan and peluk Cik Biru,, hahah,,

#4th sceampark

sebenarnye bukan mase kat screampark je,, tapi since sampai dorang sume suruh Cik Biru jadi ketua dorang,, so semua aktiviti Cik Biru yang depan skali,, hahah,, lepas tu kiteorang naik boat canyon mende tah mencarut name dye,, hahaha,, 

#5th boat 

lepas tu kiteorang jumpe satu slide yang paling best ! lagi best daripada slideslide yang lain,, dye punye curam yang last tu sangat curam okey,, memang rase cam dah tercabut nyawa,, 

#6th slide 

best giler,, dua kali Cik Biru naik,, tu je la aktiviti yang kiteorang buat sepanjang kat sane,, kebetulan pulak Cik Biru dengan qila pakai seliper same,, hahah,,

#7th fipper

yang light blue tu Cik Biru yang dark blue tu Qila,, sepanjang perjalanan dalam sunway lagoon tu kiteorang pakai sebelah lainlain macam tu,, then pukul 7 baru la kiteorang sampai rumah masingmasing,, haihh,, penat giler tau,,

last one,, 

#8th dalam kereta

hehehe,, okey bye uolls,, 


i dream of you Hairul,,