Skytrex Adventure Bukit Cahaya
POSTED ON Sunday, 16 October 2011 AT Sunday, October 16, 2011 \\
omaggaaddd!!! ni first tyme aku gi skytrex...best giler kat sane...aku plg suke mase flying fox and mase swing... mule2 kteorg pergi wat demo dulu...instructor turh ajar kteorg care nk maen bende2 nieyh sume....mmg best giler dowh...kteorg belajar 3 bende yg perlu ade utk kte nk panjat..

#first: caribiner
#second: pulley
#third: lanyard

haa!! nieyh larh bende yang kene ade utk kte panjat segala tali yang ade kat situ...then lepas kteorg dh cube kat bhgn yg kecik...kteorg kene wat kat tmpt yg sbna...sumpah penat nk naek tangga yg agak tggi turh... kalow nk tawu tggi tangga turh adalah 14 m keatas....haa!! amek kaw...aku naek laju jerk tp bile dh nk smpai kat atas turh aku dh penat..soo aku pownn slow2 larh...then kteorg kene lalu kat satu jambatan nieyh..lepas turh ade flying fox...setiap kali abes satu or dua section mesti ade flying fox...soo like mmg best giler...then mase kat satu tempat nieyh kteorg kene swing mcm buaian...aku paling suke yg turh....then hanis boleyh lagi stop kejap and swing cam maen buaian coz dye takowt...hahaha...sumpah lawak...then mase kat swing lagi satu nieyh...aku pikir..nk swing ke nk jalan?...hahah...then aku swing skali tp kaki aku xsmpai..hahah...then aku swing lagi skali...pasturh aku jalan jerk...then yg last turh aku swing...tp mmg best giler larh...aku hanis and aqilah wat sesama...heheh...aku sempat lagi tggu hanis and aqilah lepas aku wat first flying fox... hehee.. mse last flying fox turh aku smpai kat platfor jerk...aku relax ar kejap coz tgn aku dh saket...aku blom cabut lagi caribiner aku...tp hanis dh turun dr flying fox dh...aku menjerit arh...naseb baek aku sempat nk cabut kan aku punye caribiner...huhh...then kteorg lepak2 tggu sume org habes maen...then kteorg naek shuttle bus blk kat main entrance...mase dlm perjalanan turh...aisya rakam larh gmbar pemandangan kat situ...then tetibe ade sorg mamat nieyh wat peace kat kteorg...aku ngn aisya dh tergelak2 kat situ...dh la mamat turh handsome giler...omaggad...aku nk jumpe dye lagi...hmm...then bile dh smpai kteorg pegi mkn dulu...lepas mkn kteorg wat sesi photografi....heheh...best giler...mase tgh jalan nk gi kat bus turh...ade sorg budak kecik cina nieyh dye gune daun wat ketupat turh utk wat patung ikan and belalang...pandai giler dye cari duet dgn belajar buat bende2 turh....aku pown beli larh 2...hmmm...hopefully 1 day aku dpt gi sane lg sekali....




#hot: best giler kat sane
#hott: suke flying fox
#hottt: suke skytrex


the best thing is this my first time I went for skytrex adventure...